Invalide parkeerkaart

helpDe laatste tijd heeft onze fractie diverse signalen gekregen van enkele bewoners uit onze stad inzake de herkeuring voor een invalide parkeerkaart. Deze bewoners hadden een invalide parkeerkaart, maar kwamen na een medische herkeuring daarvoor ineens niet meer in aanmerking. En dat terwijl hun medische situatie aantoonbaar minimaal hetzelfde was gebleven en in één situatie zelfs aanzienlijk verslechterd.

Deze bewoners resten niets anders dan de gangbare procedure te volgen, namelijk in bezwaar gaan tegen de genomen beslissing van de gemeente. Dat neemt de nodige tijd in beslag  en ondertussen zijn deze mensen gedupeerd door de beslissing van de gemeente.

Hoewel wij ons niet willen mengen in individuele situaties hebben wij één schrijnende situatie onder de aandacht gebracht van de betreffende wethouder met het verzoek deze kwestie nog eens te bezien.

Stadsbelangen heeft in 2010 aandacht gevraagd voor de situatie met betrekking tot de Regionale Gehandicapte Regeling. De wethouder heeft toen toegezegd in een evaluatie aan te zullen geven hoeveel mensen door de nieuwe regeling geen recht meer hebben op een parkeerkaart en daarbij het panel WZW in te schakelen. Een toezegging die in juni 2010 door de wethouder is gedaan. Stadsbelangen zal in de komende commissie S&V de wethouder naar de stand van zaken vragen.
 
Fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.