Toezegging niet nagekomen

bruggenBetreft : stand van zaken Sint Sebastiaansbrug
Geacht college,
In de commissievergadering SVR van 2 december 2010 heeft wethouder Junius de commissie toegezegd de gemeenteraad voor het zomerreces 2011 te infomeren over de stand van zaken met betrekking tot de Sint Sebastiaansbrug. Er zouden diverse opties, waaronder reconstructie van de brug, worden onderzocht. Tijdens genoemde vergadering bleek dat de wethouder op 3 december 2010 een rapportage zou ontvangen met betrekking tot reconstructie van deze brug. 

Hierna is het stil gebleven rondom dit onderwerp. In de commissie SVR van juni 2011 heeft onze fractie nogmaals naar de stand van zaken gevraagd. De wethouder bevestigde  dat de informatie voor het zomerreces naar de raad zou worden gestuurd. Deze toezegging is niet nagekomen.

Op de DDL van week 26 troffen wij een voortgangsrapportage aan over tramlijn 19. Daarin lezen wij dat de regie over het vervangen van deze brug nu gelegd is bij de Provincie en dat hierover in september 2011 een besluit wordt genomen. Wij hebben hierover de volgende vragen.

1. Waarom is de gemeenteraad conform de toezegging van de wethouder op 2 december 2010 niet geïnformeerd over de opties die zijn onderzocht?

2. Moeten wij uit genoemde voortgangsrapportage tramlijn 19 concluderen, dat de gemeenteraad geen zeggenschap heeft over vervanging dan wel reparatie van de brug, maar dat de Provincie hierover een besluit neemt?

3. Als de Provincie alleen een besluit neemt over vervanging/reparatie van de brug, betekent dit dan dat alle kosten voor rekening komen van de Provincie? Zo nee, waarom niet?   

4. Wanneer kan de gemeenteraad de resultaten van het onderzoek tegemoet zien en kan de raad nog invloed uitoefenen op de keuze van de onderzochte opties?

5. De gemeente Delft neemt de regie in eigen hand. Het speerpunt van dit college is onder andere de recent gepresenteerde nota bereikbaarheid. Is onze constatering juist dat met het eerste grote bereikbaarheidsvraagstuk de regie direct naar de Provincie gaat en dat dit nu al het failliet betekent van de nieuwe strategie van het college? Zo nee, waarom niet?

Wij zien uw beantwoording met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,
namens de fractie Stadsbelangen Delft
Werner Bremer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.