Nieuwe attractie definitief

gevangenis-150x150In juni 2009 nam Bram Stoop (toen nog raadslid voor Onafhankelijk Delft) het initiatief richting college om de stadsgevangenis ‘Het Steen’ open te stellen voor bewoners en toeristen. ‘Soms’ hebben ambtelijke molens wat tijdig nodig om iets gerealiseerd te krijgen. In het najaar 2009 heeft Bram Stoop zich aangesloten bij Stadsbelangen Delft. Bram Stoop heeft namens Stadsbelangen  in 2010 diverse keren schriftelijke vragen gesteld aan het college over zijn initaitief. Uiteindelijk besloot het college om in 2011 te starten met een proef. 

Vandaag lazen wij in het AD dat het college besloten heeft, dat de stadsgevangenis een aantal maanden per jaar definitief wordt opengesteld voor het publiek.  Na evaluatie is gebleken, dat de proef is geslaagd. Een mooi resultaat! De cellen in de toren verkeren nog min of meer in oorspronkelijke staat. Een stuk Delftse historie, waar onze Delftse inwoners en toeristen een kijkje kunnen nemen. Ongetwijfeld zullen dan de nodige anekdotes worden verteld. 

Destijds reageerde Jeroen Beelen van Stads Marketing al enthousiast. Hij vond dat Het Steen vooral voor Nederlandse gasten en toeristen interessant was. ‘Zij kennen de vaderlandse geschiedenis beter. Maar het zal ook buitenlandse toeristen gaan trekken. Zowel Nederlanders als buitenlanders houden van griezelen, zo stelde hij.’ 

Wij zijn ervan overtuigd dat Het Steen, als men er goede reclame voor maakt, veel extra toeristen zal trekken. Delft is niet alleen Delfts Blauw, maar heeft veel meer in huis. Het Steen is hier een goed voorbeeld van. Delft heeft er nu definitief een mooie culturele plek bij.

Fractie Stadsbelangen Delft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.