Kansen in de Spoorzone!

Spoorz (800x600)Welke kansen biedt het Spoorzonegebied voor de vastgoedmarkt? En wat heeft de vastgoedmarkt het Spoorzonegebied te bieden? Op die vragen probeert de commissie Spoorzone, Verkeer en Ruimte op dinsdag 20 maart antwoord te krijgen tijdens de tweede van drie bijeenkomsten over het toekomstperspectief van de Delftse Spoorzone.

De commissie Spoorzone, Verkeer en Ruimte probeert via de inbreng van deskundigen en alle Delftenaren met inventieve, vindingrijke en haalbare bouwplannen en ideeën een beeld te krijgen van de Spoorzone zoals dat gebied er over enkele jaren definitief zou kunnen uitzien.

Tijdens de eerste bijeenkomst op 14 februari werd  met deskundigen gesproken over de kaders waarbinnen ontwikkelingen in het gebied mogelijk zijn. Op dinsdag 20 maart gaat het vanaf 20.00 uur in de raadszaal over kansen in de markt. Hans de Jonge, Carel de Reus en Wim Nieuwenburg houden lezingen over dit onderwerp en gaan met elkaar en met de aanwezigen in discussie. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Hans de Jonge (sinds 1991 hoogleraar Vastgoedbeheer en Ontwikkeling bij de Faculteit Bouwkunde TU Delft) schetst de actuele situatie op de vastgoedmarkt en gaat in op de rol van overheden, beleggers en ontwikkelaars. Hij schetst trends en ontwikkelingen, duidt kansen en bedreigingen en benoemt de mogelijkheden van het Spoorzonegebied voor Delft in (inter)nationaal perspectief.

Carel de Reus (directeur Careldereus BV, adviseur gemeenten en instellingen over stedelijke en maatschappelijke vraagstukken) gaat in op de (nieuwe) rol van de gemeente en die van de samenwerkingspartners. Welke nieuwe vormen van ontwikkeling doen zich voor? Hoe stuur je het proces en welke positie neem je daarbij als gemeente in? Wat zijn de financiële gevolgen van te maken keuzes en hoe wordt voorkomen dat de Spoorzone in financiële zin een Ontspoorzone wordt?

Wim Nieuwenburg (directeur Makelaardij WVK, voorzitter NVM afdelingen Haaglanden) geeft een beeld van de Delftse woningmarkt in de afgelopen 5 jaar. Hij vertelt over de actuele en toekomstige woonwensen van mensen. Aan welk soort woningen is behoefte en welke eisen stellen mensen aan hun woonomgeving? Wat is de woonconsument bereid te betalen? Welke specifieke kansen doen zich voor in het Spoorzone gebied en hoe kunnen die verzilverd worden?

De serie van drie bijeenkomsten wordt op 24 april in DOK op het Vesteplein afgesloten met een presentatie van de bouwplannen die zijn ingediend. Ideeën kunnen tot en met 31 maart aanstaande naar de gemeenteraad worden gestuurd; digitaal via griffie@delft.nl of op papier via griffie Delft, Postbus 78, 2600 ME Delft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.