Gras of Stenen?

GrasIn de commissie SVR van heeft 8 maart 2012 heeft Stadsbelangen vragen gesteld aan wethouder de Prez over geluidsoverlast van de trambaan in Tanthof West. De geluidsoverlast zou zijn ontstaan omdat het gras, dat voorheen tussen de rails aanwezig was, is vervangen door stenen. Wethouder de Prez heeft toen aangegeven, dat het volgens hem de bedoeling was, dat het gras weer zou terugkomen. Hij zou de commissie hierover nader informeren.

Inmiddels heeft onze fractie nadere tegengestelde informatie ontvangen. Reden om de wethouder te vragen deze informatie te betrekken bij zijn beantwoording aan de commissie.

Aan het college van Burgemeester en Wethouders
Delft, 31 maart 2012

Betreft: geluidsoverlast trambaan Tanthof West

Geacht college,

In de commissie SVR van heeft 8 maart 2012 heeft Stadsbelangen vragen gesteld aan wethouder de Prez over geluidsoverlast van de trambaan in Tanthof West. De geluidsoverlast zou zijn ontstaan omdat het gras, dat voorheen tussen de rails aanwezig was, is vervangen door stenen. Wethouder de Prez heeft toen aangegeven, dat het volgens hem de bedoeling was, dat het gras weer zou terugkomen. Hij zou de commissie hierover nader informeren.

Inmiddels hebben bewoners zowel van de gemeente als van HTM antwoord gekregen op hun klachten over geluidsoverlast. Dat heeft geleid tot een bijzondere tegenstelling.

De gemeente schrijft (citaat): ‘Er is geen sprake van dat de gemeente zou hebben besloten tot het niet terugbrengen van het gras. Wij hechten als gemeente veel waarde aan deze groenstrook. Daarbij is de HOB in eigendom van HTM. Een dergelijk besluit ligt dan ook niet bij de gemeente. De gemeente voert wel het onderhoud uit. HTM heeft voor de start van de werkzaamheden aan de trambaan aangegeven het gras te zullen terugbrengen. Wij gaan er dan ook nog steeds vanuit dat dit zal gebeuren.’ (einde citaat)

HTM geeft bewoners het volgende antwoord (citaat): ‘De grasbaan zoals in het verleden komt op deze locatie niet meer terug. U zult ongetwijfeld vernomen hebben dat HTM fors moet bezuinigen en er is geen budget meer voor. Aan de projectleider van dit project is verzocht ervoor zorg te dragen dat deze locatie de komende weken gesmeerd wordt totdat het nieuwe spoor enigszins is ingesleten. ‘(einde citaat)

Wij vragen de wethouder bij de beantwoording aan de commissie in te gaan op bovenstaande tegenstelling en welke mogelijkheden de gemeente heeft om deze kwestie op te lossen.

Met vriendelijke groeten,
namens de fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.