Mijn motivatie

1opstelten 001 (3)Op 13 mei ben ik op uitnodiging van staatssecretaris Teeven en minister Opstelten aanwezig geweest bij een rondetafelgesprek over jeugdcriminaliteit. Samen met een aantal deskundigen op dit gebied hebben we op een open wijze gesproken hoe we hier tegen aankijken en hoe zaken als dit volgens ons aangepakt moeten worden.

Ik ben al vele jaren met de doelgroep, die onder de categorie meervoudige probleemjongeren valt, werkzaam. Mijn mening heb ik goed kunnen verwoorden, vooral omdat ik op persoonlijke titel mijn zegje mocht doen. Veel verhalen uit het land zijn voor mij herkenbaar en kunnen gezien worden als een landelijk probleem. 

De komende tijd gaat er veel veranderen als de gemeenten de regie krijgen over de jeugdzorg. De hamvraag daarbij is, wie gaat het doen? Eén gezin, één regievoerder is gemakkelijk gezegd, maar dan moet je wel sterk in je schoenen staan of goed worden begeleid. Dat wil namelijk zeggen dat je in dienst van het probleem komt. Dat lijkt simpel, maar dat is het zeker niet. 

Na een discussie van ruim drie uur vond ik dat dit een goede wijze was om elkaar te informeren. Juist dat is ook een knelpunt, elkaars informatie delen. Ik hoop dat gemeenten gebruik gaan maken van mensen, die er ook verstand van hebben. Hulpverlening vanuit een boek gaat het niet worden. Na afloop bedankte de minister mij voor mijn inbreng. Dat was mooi, maar het gaat niet om mij. Het gaat om de jeugd waarvoor ik mijn werk al zo lang doe. Kortom ik doe dit vanuit mijn motivatie om deze doelgroep weer op weg te helpen naar een plek in onze maatschappij.

Stadsbelangen Delft
Bram Stoop 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.