Breng je stem uit!

clubNog enkele dagen te gaan en dan hebben kiezers de mogelijkheid hun stem uit te brengen. Het wordt tijd dat in Delft het echte lokale geluid wordt vertegenwoordigd in het nieuw te vormen college. Stadsbelangen Delft is er klaar voor!

Met kandidaten die elke dag actief en betrokken zijn in hun wijk en onze stad. Niet ineens tijdens de verkiezingscampagne, maar elke dag opnieuw. Zij weten wat er leeft in de stad. Daar ligt de basis voor het werk in de gemeenteraad. Dat zullen wij ook na de verkiezingen blijven doen. Luisteren en in gesprek blijven met onze inwoners.

Stadsbelangen Delft doet geen verkiezingsbeloften voor de bühne. Lasten met 10% omlaag, gratis openbaar vervoer of voor elke oudere 25 euro begroten in de gemeentebegroting. En meeliften met landelijke hypes. Het klinkt allemaal mooi, maar de kiezer wordt daardoor op een geweldige manier misleid. En juist daarom hoor je geluiden als: ‘geen vertrouwen in de politiek’ of ‘zij beloven van alles’, maar er verandert toch niets. Stadsbelangen Delft begrijpt deze teleurstelling als geen ander en doet daarom niet mee aan het misleiden van kiezers. Natuurlijk is het mooi als de lasten omlaag kunnen, dat wil Stadsbelangen Delft ook en we zullen dat ook zeker proberen. In de afgelopen politieke debatten in de stad is wel duidelijk geworden dat iedereen meer geld wil. Of het nu gaat om sport, cultuur, zorg, ouderen of economie. De boodschap is, dat er 20 miljoen euro moet worden bezuinigd.

Wat wij wel beloven is, dat wij de komende periode ervoor moeten zorgen, dat wij de uitdagingen die ons te wachten staan, samen moeten oplossen. Uitdagingen op het gebied van zorg, financiën, veiligheid, ouderen en bereikbaarheid. Uitdagingen om met minder geld minimaal dezelfde en als het even kan nog meer kwaliteit te leveren. En dat kan echt, maar daarvoor hebben we iedereen keihard nodig.

Krijgt iedereen dan zijn of haar zin? Nee, dat kan natuurlijk niet, maar als je vooraf naar iedereen luistert en met elkaar in gesprek bent en vooral blijft, dan creëer je draagvlak voor plannen. Plannen die je niet van boven oplegt, maar vooraf eerst met elkaar open bespreekt. Het is hierbij vooral belangrijk, dat bij ideeën en plannen vanuit de stad de bestuurscultuur verandert in: ‘hoe kunnen we iets wel gerealiseerd krijgen’ in plaats van argumenten te verzinnen waarom iets niet kan. Daar is nog een weg te gaan.

Met aan de zijlijn blijven staan en alleen maar roepen dat het allemaal slecht is en niet met een oplossing komen, helpt onze stad geen meter vooruit. Sterker nog, dan lossen we echt geen problemen op. Het is dus wel belangrijk dat iedereen gaat stemmen. Stadsbelangen Delft roept de kiezers in onze stad op te gaan stemmen! Onze voorkeur? Op één van onze kandidaten van Stadsbelangen Delft, Lijst 8, want uw boodschap is ons werk!

Aad Meuleman
Lijsttrekker Stadsbelangen Delft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.