Supermarkt Delft nog steeds optie.

De mededeling van wethouder Harpe in de commissievergadering RV, dat de ontwikkelaar van het Lidl pand in de Kruisstraat het college gevraagd heeft om enkele weken uitstel voor een alternatief plan, kwam als een aangename verrassing. Het zou mooi zijn als dit tot een ander aanvaardbaar plan leidt.

De mededeling was kennelijk voor het AD aanleiding om in de krant gisteren te berichten dat realisatie van de supermarkt Lidl definitief van de baan is. Berichtgeving die voorbarig is en bovendien verwachtingen wekt bij bewoners, terwijl nog niets zeker is. Onze fractie zag gisteren diverse berichten op facebook en twitter voorbijkomen van bewoners die opgelucht reageerden alsof realisatie van de supermarkt definitief van de baan is.

Ook onze fractie hoopt dat er een mooi alternatief plan komt, dat ook financieel haalbaar is. Nu eerst afwachten waar de ontwikkelaar mee komt. Pas op dat moment wordt duidelijk of realisatie van de supermarkt Lidl in de Kruisstraat definitief van de baan is. Dat is nu nog niet het geval. Dus nog niet te vroeg juichen om teleurstelling straks te voorkomen.

Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

2 comments

 1. Peter Jonquiere schreef:

  beste Aad / stadsbelangen,
  dit klinkt me nu weer al te voorzichtig in de oren. Ten eerste is er wel degelijk een aanduiding gegeven van wat er in dat nieuwe plan zou kunnen komen, en daar zit toch geen supermarkt bij; ten tweede gaat het volgens horen om “een verkenning”; en ten derde zou het fijn zijn als er niet zo lijdzaam zou worden gezegd: “eerst afwachten waar de onmtwikkelaar mee komt”. Is er nog iets van sturing vanuit de gemeente / raad te verwachten bij de invulling van dit te verkopen stuk eigen grond????

 2. Aad Meuleman schreef:

  Beste Peter,
  Dank voor jouw reactie, die mij toch wat verbaast. Het mag jou dan wel voorzichtig in de oren klinken, maar ons bericht is wel gebaseerd op de feitelijke situatie op dit moment. Om dan nu al te stellen dat de supermarkt definitief van de baan is, is zand in de ogen strooien van de inwoners. Dat inwoners geen supermarkt op die plek willen, is duidelijk. Je ziet ook belangrijke feiten over het hoofd.
  1. De ontwikkelaar is al eigenaar van de grond.
  2. Juist door sturing vanuit de raad, werd het oorspronkelijke plan, aangepast en zijn er nieuwe afspraken vastgelegd met de ontwikkelaar. Dus met nog steeds een supermarkt (los van wat je ervan vindt) en binnen de informatie die wij als raad ter beschikking hadden.
  3. De ontwikkelaar heeft het college uitstel gevraagd om na te denken over nog een ander alternatief plan zonder supermarkt.
  Dat zijn op dit moment de feiten, waarbij het formeel nog steeds niet is uitgesloten dat er straks toch nog een supermarkt uit de hoge hoed komt, waarbij de ontwikkelaar voldoet aan het bestemmingsplan. Om dan nu al te verkondigen dat een supermarkt definitief van de baan is, is dus onjuist. Ons bericht is dus niet te voorzichtig, maar gebaseerd op feiten op dit moment. Het is nu wachten op nieuwe informatie begin mei vanuit het college. Op basis daarvan zal de raad zeker weer sturing geven als dat dan nog mogelijk is. Onze fractie houdt in het achterhoofd dat de ontwikkelaar wellicht toch nog zijn aangepast plan, dus met supermarkt, alsnog realiseert op basis van de laatst gemaakte afspraken. Dat heet realistisch zijn! Het leek ons goed de juiste situatie te melden om teleurstelling bij bewoners straks te voorkomen. Dat neemt niet weg, dat onze fractie met jou hoopt dat er straks inderdaad een alternatief plan komt, waarmee iedereen tevreden is.
  Met vriendelijke groet,
  Stadsbelangen Delft
  Aad Meuleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.