Goed voorbeeld doet volgen?

De afgelopen jaren heeft Stadsbelangen Delft steeds vraagtekens gezet bij de dienstverlening van Avalex en het idee van omgekeerd inzamelen inclusief gedoe met allerlei bakken. Minder service en duurder voor onze inwoners.

Onze fractie heeft diverse keren aangegeven, dat de meeste Delftse wijken ook niet geschikt zijn voor het door het college en Avalex voorgestelde beleid.

Het college was niet te bewegen om naar alternatieven te kijken, want zo stelde het college: ‘we hebben bij deze gemeenschappelijke regeling ook met vijf andere gemeenten te maken.’ Inmiddels blijkt dat de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp daar minder moeite mee heeft.

Unaniem heeft de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp ingestemd met een alternatief plan voor afvalinzameling in de wijk Emerald. Volgens wijkbewoners is deze wijk niet ingericht op drie kliko’s voor elk huishouden. Het alternatieve plan blijkt ook nog eens goedkoper dan het ‘nieuwe inzamelen’ van Avalex.

Wat ons betreft gaan we dan ook per direct stoppen met het gezeul met die bakken en gaat Delft, net als in onze buurgemeente, met de inwoners van onze stad op zoek naar een systeem dat wel past. Stadsbelangen Delft gaat voor een betere dienstverlening tegen lagere kosten. Daar kan toch niemand op tegen zijn?

Fractie Stadsbelangen Delft
Werner Bremer / Aad Meuleman

Zie ook onderstaande links.

Rommelig Avalex in Delft!

Avalex rommelt aan het ophaalbeleid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.