De markt is van iedereen!

In het AD van afgelopen donderdag stond een artikel over de Delftse horeca op de markt. Horecaondernemers op de markt beklagen zich over de activiteiten die op de markt plaatsvinden. Is dat terecht? Stadsbelangen Delft vindt van niet!

De markt is de huiskamer van onze stad en dus van iedereen! Bovendien een perfect decor van diverse activiteiten, zoals bijvoorbeeld de wekelijkse warenmarkt, de Kermis en de Taptoe Delft. Dit laatste evenement maar eenmaal in de twee jaar.

Het is niet eens zo lang geleden, dat er op de markt geen uitgebreide terrassen waren. Gelukkig is daar verandering in gekomen, maar dat neemt niet weg dat evenementen op de markt moeten blijven plaatsvinden. Dat dan terrassen even gedurende een evenement ingekort moeten worden of even niet ingericht kunnen worden, hoort daarbij. Dat weet je van tevoren als je horecaondernemer op de markt bent. Bovendien zien wij, als er geen evenementen zijn, dat de terrassen op de markt altijd goed bezet zijn.

In plaats van in de slachtofferrol kruipen, zou het voor de horecaondernemer op de markt verstandiger zijn om na te denken hoe je al die bezoekers, die de markt tijdens evenementen bezoeken, naar jouw horecazaak kunt verleiden.

Tijdens de Taptoe Delft in 2016 waren meer dan 10.000 bezoekers in de binnenstad. Als je al twee jaar van tevoren weet, dat dit evenement gaat plaatsvinden, wordt dan creatief. Verzin acties om klanten aan te trekken tijdens zo’n evenement. Neem contact op met organisaties en kijk wat je gezamenlijk kunt doen. Maak gebruik van kansen tijdens zo’n evenement in plaats van alleen maar klagen.

Uiteraard mag je best kritisch naar het aantal evenementen kijken wat je toestaat op de markt, maar het is een misvatting dat de markt alleen exclusief is bedoeld voor de horecaondernemers op de markt. De markt is van iedereen!

Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

One comment

  1. Michel schreef:

    Helemaal met u eens. De discussie over de kermis heeft een paar jaar terug ook al plaatsgevonden. De kermis zou toen naar Lijm & Cultuur gaan.
    De kermis en de weekmarkt bestaan al veel langer dan al de terrassen. De markt is niet alleen van de horeca-ondernemers, maar van iedereen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.