Sport gezond en dus belangrijk!

Sport en bewegen is belangrijk voor zowel jong als oud. Stadsbelangen Delft vindt het belangrijk dat de gemeente samenwerkt met de Sportraad en andere organisaties om sportverenigingen, groot en klein, te stimuleren tot samenwerking. Het is belangrijk dat organisaties hun accommodatie, activiteiten, vrijwilligers, creativiteit op een veel breder vlak inzetten. Daarom vraagt onze fractie ook aandacht voor de boksschool Delft, die vanaf augustus 2018 niet meer kan beschikken over de gymzaal in de Cornelis Musiusschool.

Aan het college van Burgemeester en Wethouders
Betreft: situatie boksschool Cornelis Musiusschool
Delft, 23 november 2017

Geacht college,

Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende.

Aan de Nassaulaan is de Cornelis Musiusschool gevestigd. In de gymzaal van de Cornelis Musiusschool traint de bekende boksschool Delft. Deze vereniging is een begrip voor Delft en omstreken en is lid van de boksbond. Bovendien een laagdrempelige sportactiviteit. Zowel jongeren als studenten maken gebruik van deze boksschool.

De boksschool is na diverse verhuizingen 6 jaar geleden in de gymzaal van deze school terecht gekomen. De Cornelis Musiusschool gaat verbouwen en de gymzaal komt niet meer terug. Dit houdt in dat de boksschool er per augustus 2018 uit moet.

De afgelopen tijd is er contact gezocht met de gemeente Delft om te bezien of een nieuwe locatie te vinden was. Helaas tot op heden zonder succes. De boksschool Delft met ruim 65 leden dreigt op straat te komen staan. De gemeente heeft de boksschool op 15 november jl. laten weten, dat de gemeente Delft helaas niets voor de boksschool kan doen. Binnen de gemeentelijke sportvoorzieningen zijn geen ruimtes beschikbaar.

Wel stelt de gemeente dat een investeringsagenda sportaccommodaties wordt uitgewerkt en men hoopt dat hiermee wellicht nieuwe mogelijkheden ontstaan. Ondertussen staat het voortbestaan van de boksschool onder druk. Dit leidt tot de volgende vragen

  1. Als het college sport belangrijk vindt, welke sport dan ook, dan kan het niet zo zijn, dat de boksschool in augustus 2018 op straat komt te staan? Graag een reactie.
  2. Is het college bereid deze belangrijke boksschool, die ook een sociale functie heeft, de helpende hand te bieden? Zo ja, wat kan de boksschool dan van het college verwachten?
  3. Is het college bereid de boksschool mee te nemen in het investeringsprogramma, waarin een locatie voor deze vereniging wordt voorzien? Zo nee, waarom niet?

De gymzaal in de Cornelis Musiusschool is de enige gymzaal voor het basisonderwijs in de Wippolder. Deze gymzaal wordt gebruikt door twee scholen in de wijk. In de capaciteitsbeoordeling van de gemeente Delft staat, dat er geen mogelijkheid is om deze gymzaal af stoten.

4.   Is het college het met Stadsbelangen Delft eens dat door het toch afstoten
van de gymzaal niet aan de capaciteitsbeoordeling wordt voldaan en er onjuiste
verwachtingen zijn gewekt nu deze gymzaal alsnog verdwijnt? Zo nee,
waarom niet?

5.   Is het college bereid om in overleg met de boksschool alsnog een oplossing
te zoeken, zodat de boksschool in augustus 2018 niet op straat komt te staan?
Zo nee, waarom niet? Mogelijk heeft de TU Delft een ruimte beschikbaar.

Wij zien de beantwoording op onze vragen met belangstelling tegemoet.

Fractie Stadsbelangen Delft
Bram Stoop

One comment

  1. Gerard van Os schreef:

    Het zou zonde zijn als een boksvereniging zoals deze die al sinds 1982 bestaat zou verdwijnen uit een mooie stad als delft, vele jongens zijn hier kampioen geworden en hebben topprestatie,s geleverd van de jongens van de straat tot studenten van de tu delft de werkman tot met mensen met hoge functie,s politiemannen, officier van justitie journalisten directeuren van bedrijven, vrouwen , mannen ,studenten uit alle delen van de wereld kwamen en komen hier trainen in de loop der jaren
    Iedereen is welkom en de sfeer is gemoedelijk van wedstrijd boksers tot recreanten trainen gezamenlijk kom op gemeente delft help deze prachtige boksvereniging met een nieuwe locatie !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.