Basisschool De Schatkaart moet blijven!

In oktober 2017 stelde onze fractie al schriftelijke vragen over de gang van zaken rond de basisschool De Schatkaart in de Harnaschpolder. Inmiddels blijkt dat de Stichting Librijn het voornemen heeft de basisschool met ingang van 1 augustus 2018 te sluiten. Stadsbelangen Delft vindt dat een ongewenste situatie.


Als gevolg van de financiële crisis in de afgelopen jaren stagneerde de bouw van woningen in de Harnaschpolder. Gelukkig is aan deze situatie een einde gekomen en worden voldoende woningen nu gerealiseerd in de Harnaschpolder.

Stadsbelangen Delft wil dat de basisschool de Schatkaart openblijft en dat de kinderen die wonen in de Harnaschpolder kunnen rekenen op openbaar onderwijs in hun wijk.  Bijzonder hierbij is wel dat op de basisschool in de naastgelegen gemeente (Rijswijk), waarover ook het bestuur van Librijn gaat, geen leerlingen meer worden aangenomen en overwogen wordt een tweede basisschool te bouwen.

Gelukkig onderschrijft de raad de mening van Stadsbelangen Delft dat het openbaar onderwijs in deze wijk moet blijven. Samen met de PvdA, Fractie van Koppen en D66 dienden wij een motie in die het college opdroeg zich tot het uiterste in te spannen om de opheffing van de openbare basisschool De Schatkaart te voorkomen. De motie werd door de raad unaniem aangenomen.

Stadsbelangen Delft zal de gang van zaken nauwgezet blijven volgen.

Fractie Stadsbelangen Delft
Bram Stoop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.