Cannabis stijgt naar STIP hoofd

Kogels en handgranaten vliegen nog geen week geleden bij coffeeshops door de Breestraat en Peperstraat en terwijl het grootschalig politie onderzoek naar deze gang van zaken nog loopt en hierover nog onduidelijkheid heerst, meent STIP onzinnige schriftelijke vragen te moeten stellen aan het college.

Hun eerste vraag: Is het college het met ons eens dat we gewelddadige criminelen geen voet aan de grond moeten geven in Delft? Wat denkt STIP dat het college zal antwoorden op deze vraag? Je zou toch denken dat bij STIP meer intelligentie aanwezig is, tenzij de cannabis bij deze fractie naar het hoofd is gestegen. Zeker als je ook hun tweede vraag leest.

En denkt STIP nu echt dat het college de ondernemer niet op de hoogte heeft gesteld van de aard en duur van de sluiting? Bijzonder dat men opkomt voor het verlies van inkomsten van de coffeeshop ondernemer. Eenieder weldenkend mens weet, dat als de burgemeester een besluit als dit neemt dat er wellicht inkomsten verlies is. Overigens gaat er heel wat geld om in deze branche.

Wij denken dat de ondernemer liever langer dicht is na goed onderzoek dan dat hij zich nu druk maakt om inkomstenverlies. De ondernemer is er namelijk ook bij gebaat dat als hij weer open kan, dat dit ook veilig kan. Het onderzoek is nog in volle gang en er is nog geen duidelijkheid over de achtergrond van dit ernstige incident. Het is dan ook verstandig eerst het onderzoek af te wachten en vooral te achterhalen wie achter deze aanslagen zitten.

Bovendien heeft STIP zich al die jaren steeds verzet tegen cameratoezicht. Juist door dit middel vooraf in te zetten, hadden daders wellicht al opgespoord kunnen zijn of dit voorval voorkomen kunnen worden. En nu ineens cannabis promoten? Is dat soms om de achterban van STIP tevreden te stellen? Misschien moet STIP maar pleiten voor een coffeeshop op het TU terrein in plaats van in de binnenstad.

In ieder geval denkt onze fractie dat de burgemeester de juiste acties heeft ingezet en STIP?…. gewoon eerst even nadenken voordat je onzinnige vragen gaat stellen waarvan je de antwoorden al weet.

Stadsbelangen Delft
Bram Stoop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.