Onbetrouwbaar Groen Links

Tijdens de raadsvergadering werd één ding duidelijk, namelijk de onbetrouwbaarheid van de fractie van Groen Links. Beloften die deze partij doet, worden met het grootste gemak niet nagekomen. In de vorige raadsperiode beloofde deze partij de crisis verhoging OZB terug te geven aan onze inwoners als de situatie dat weer zou toe laten.

Ondanks dat het financieel aanmerkelijk beter gaat met onze stad, het college wel ruimte ziet om allerlei andere miljoenen verslindende activiteiten aan te gaan, heeft Groen Links weer nieuwe dure zinloze ambities bedacht en verdwijnt de gedane belofte aan onze inwoners met betrekking tot het omlaag brengen van de OZB simpel in de prullenbak. Een waarschuwing aan alle kiezers om in de toekomst nooit meer op deze extreem linkse onbetrouwbare partij te stemmen. Een stem op Groen Links is dus slecht voor onze stad.

De motie van Stadsbelangen Delft om de extra verhoging OZB niet door te laten gaan, werd door de coalitiepartijen niet gesteund. Dat waren dezelfde coalitiepartijen (VVD, Groen Links, D66, STIP en PvdA) die in de vorige raadsperiode aan onze inwoners beloofden de crisis verhoging OZB weer terug te geven aan onze inwoners. Maar ja, de gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug, dus wat beloofd is, komen deze partijen niet meer na. Dat geeft te denken.

Stadsbelangen Delft wil ook dat de verkamering voorlopig wordt stopgezet en eerst onderzocht wordt onder welke voorwaarden verkamering nog kan worden toegestaan. Daarom dienden wij daarover een motie in. Onder druk van STIP, het valt allemaal wel mee, werd ook deze motie door de coalitie verworpen, hoewel de VVD-fractie het eigenlijk wel met Stadsbelangen Delft eens was, maar in het coalitiepak vastgenaaid zit.

STIP wil dat inwoners met studenten gaan praten om tot oplossingen te komen. Een bijzondere opstelling van deze partij. Studenten zorgen voor overlast, maar onze inwoners moeten dan maar met studenten gaan praten om tot oplossingen te komen. Een omgekeerde wereld. Eigenlijk is het best simpel: studenten moeten gewoon geen overlast veroorzaken.

Dat Delft de ambitie heeft om tot 2040 15.000 woningen te bouwen, mag dan wel zo zijn, maar de gemeenteraad heeft hierover nooit een uitspraak gedaan. Het college hanteert de truc om het getal van 15.000 woningen in elk stuk te noemen als zou het een vaststaand feit zijn. De raad heeft hierover nooit een besluit genomen. Daarom diende onze fractie hier een motie over in en ook deze motie werd door de coalitie verworpen. Ook hier viel weer het gedraai op van de Groen Links fractie. In de vorige raadsperiode liet deze fractie zich kritisch uit over dit getal, maar nu is het getal bespreekbaar voor deze onbetrouwbare partij.

Overigens bijzonder dat vanmorgen in het AD een artikel verscheen, waarin de VVD-fractie duidelijk kenbaar maakte dat het nieuwe inzamelen van afval gedoemd is te mislukken en nascheiding veel beter is. Stadsbelangen Delft roept dit al jaren. Nascheiding is goedkoper, effectiever en veel beter voor het milieu, maar ook hiervoor geldt dat Groen Links liever kiest voor geldverslindende zinloze ambities.

Geen idee van de oppositie werd overgenomen onder het mom dat alles integraal bezien zal worden bij het Bestuursprogramma, dat begin volgend jaar wordt gepresenteerd. In ieder geval kan, als de coalitie zich zo blijft opstellen, de Begroting voortaan gewoon als hamerstuk afgehandeld worden.

Fractie Stadsbelangen Delft
Bram Stoop

One comment

  1. Fred Kloezeman schreef:

    Bram, goed stuk ! Jammer, erg jammer, dat nu al blijkt dat het belang voor de stad ernstig wringt met politieke belangen en/of afspraken. Uiteindelijk denk ik dat dit ook gaat wringen in de coalitie zelf, dat kan niet anders, ook een politieke partij heeft haar karakter en bovenal haar electoraat. We gaan het meemaken. Wat het meest teleurstellende is bij dergelijke zaken, is dat het de talloze goede zaken die nu nodig zijn voor en in de stad ook in de weg wordt gezeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.