Onverstandige rol oud stadsbouwmeester

Stadsbelangen Delft juicht burgerinitiatieven van harte toe. Immers samen maken we de stad. In Delft op Zondag van afgelopen weekend stond een artikel over het burgerinitiatief voor de Nieuwe Gasthuisplaats. Ook wat Stadsbelangen Delft betreft wordt het nu tijd, dat deze plek in de stad wordt opgeknapt. Dat de oud stadsbouwmeester als initiatiefnemer deel uitmaakt van de Projectgroep Gasthuisplaats vindt onze fractie onverstandig.

De oud stadsbouwmeester heeft jaren de tijd gehad om in zijn rol als stadsbouwmeester iets aan deze plek te doen in onze stad. Nu hij gestopt is, duikt hij nu ineens op bij deze Projectgroep, terwijl de gemeenteraad op korte termijn een nieuwe stadsbouwmeester gaat benoemen. Dat wordt straks dus een discussie tussen de oud stadsbouwmeester en de nieuwe stadsbouwmeester.

Natuurlijk staat het eenieder vrij om deel te nemen in Projectgroepen. Dat geldt ook voor de oud stadsbouwmeester. Dat neemt niet weg dat onze fractie vindt dat de oud stadsbouwmeester zich bij deze aangelegenheid in de luwte zou moeten houden in plaats van het risico om straks een nieuwe stadsbouwmeester voor de voeten te gaan lopen.

Overigens bijzonder dat deze Projectgroep wel alvast afspraken heeft gemaakt met de PvdA, Groen Links en STIP (vrienden van de oud stadsbouwmeester?). Wellicht dat de Projectgroep vergeten is dat er nog 7 fracties in de gemeenteraad aanwezig zijn. Afwachten maar.

Fractie Stadsbelangen Delft
Bram Stoop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.