De huid verkopen voordat…..!

Het gedoe rond de Kruisstraat is nog lang niet voorbij. De ontwikkelaar heeft met succes afgedwongen dat de gemeente Delft het terrein moet opleveren. En dat met alle gevolgen, zodat misschien alsnog een grote supermarkt op dat terrein wordt gerealiseerd. Stadsbelangen Delft hoopt het niet, maar het continu protesteren tegen redelijke aangepaste plannen van de ontwikkelaar kan uiteindelijk ook tegen je werken. Dat blijkt maar weer. Onze fractie waarschuwde hier al voor. Zie onderstaande link:
https://www.stadsbelangendelft.nl/?p=8256#more-8256

En feitelijk heeft de ontwikkelaar nu vrij spel, immers volgens het bestemmingsplan mag op deze plek detailhandel, dus ook een grote supermarkt, worden gerealiseerd. De Delftse Groen Links fractie maakt het helemaal te bont en is vooral met bühne politiek bezig. Deze plek verdient iets moois, roept Groen Links. Destijds is Groen Links wel akkoord gegaan met het huidige bestemmingsplan, dat een supermarkt mogelijk maakt. En nu van alles roepen?

Stadsbelangen Delft herinnert zich nog de geldverslindende bewegingstuin die op initiatief van deze fractie destijds op deze plek werd gerealiseerd. Dat werd absoluut geen succes. Daarom vond onze fractie het laatste alternatief van de ontwikkelaar best redelijk en vooral omdat er dan geen grote supermarkt kwam op deze plek.

Maar nee, het Groen Links doordrammen moest doorgaan. Een bekend kernmerk van Groen Links. Onze fractie vreest dat de supermarkt er nu gewoon gaat komen. Zolang de ontwikkelaar zich aan het geldende bestemmingsplan houdt, houdt zelfs Groen Links dat niet tegen. Toch hoopt onze fractie dat er nog mogelijkheden zijn om met de ontwikkelaar in gesprek te gaan en te voorkomen dat er op deze plek een grote supermarkt komt. Afwachten maar.

Fractie Stadsbelangen Delft
Coby de Koning

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.