PvdA Delft bühne gezicht

Commissie/niet raadslid van de PvdA Delft, Jan Geert van der Poel, schrijft regelmatig een column op de PvdA site. Helaas is het niet mogelijk om te reageren via deze site op deze columns. Zijn column van 9 november 2020 leidde tot een reactie, die per e-mail aan hem werd gestuurd en die ik in cc. ontving. Zie onderstaand. Zo gaat de PvdA Delft dus om met partijen die zich terecht sterk maken voor een gezonde financiële huishouding van onze stad. Niets aan toe te voegen.

Stadsbelangen Delft
Bram Stoop
 

Subject: reactie column 9 november 2020 (verzonden per e-mail)

Beste Jan Geert van der Post,

We kennen elkaar niet, maar toch meen ik via deze weg te moeten reageren op uw selectieve column van 9 november 2020 op de PvdA Delft site.

Vooral voor wat betreft onderstaande alinea.

Populistisch rechts was het zo oneens met een niet-sluitende begroting dat Groep Stoelinga samen met Stadsbelangen Delft een motie van afkeuring indienden.
Een voorspelbare, louter op de bühne gerichte, maar verder nauwelijks onderbouwde actie, die dan ook door alle andere partijen in de raad afgewezen werd. 

Een bijzondere en ook voorspelbare voor de bühne reactie uit uw populistische linkse hoek. Waarschijnlijk heeft u de duidelijke onderbouwing tijdens de raadsvergadering en ook in de commissie Algemeen gemist. Als een college niet in staat is om een sluitende Begroting te presenteren, vervolgens wel miljoenen op de rekening heeft staan, vrolijk geld blijft uitgeven en na de Begrotingsraad bezuinigingen gaat aankondigen waarvan inwoners straks de dupe gaan worden, dan is afkeuring volkomen terecht.

Dat heeft niks met rechts of links populisme te maken. Integendeel! Van een college, waarvan de PvdA deel uitmaakt, mag verwacht worden dat verstandig met de financiële huishouding van onze stad wordt omgegaan. Er was geen enkele reden om een niet sluitende Begroting te presenteren.

Nog steeds blijken de huidige coalitiepartijen geen lessen vanuit het verleden (financiële crisis) te hebben getrokken, hoewel destijds door dezelfde coalitiepartijen de conclusies uit het rapport grote projecten voor de bühne, zo blijkt nu, werden onderschreven. De slogan; ‘we heffen het glas, doen een plas en gaan door zoals het was’, is hier van toepassing.

Van mij mag u uw mening hebben, maar partijen die zich terecht sterk maken voor een goede financiële huishouding in onze stad wegzetten als populistisch rechts,
zegt veel over u. Ik mag hopen, dat u uw eigen financiële huishouding beter op orde heeft dan het huidige college. Overigens bijzonder dat u de unaniem aangenomen motie
van beide partijen voor ondersteuning Delftse horeca en ondernemers tijdens deze Corona crisis niet noemde in uw column. Past zeker niet in uw PvdA-straatje.

Durft de PvdA mijn reactie op hun site te plaatsen?

Met vriendelijke groeten,
Aad Meuleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.