Warenmarkt toe aan vernieuwing

marktAan het college van Burgemeester en Wethouders
Delft, 24 januari 2011
Betreft : schriftelijke vragen warenmarkt

Geacht college,

De donderdagse warenmarkt is al vele jaren een begrip in de Delft. Toch maken wij ons zorgen over de lege kramen die wij wekelijks aantreffen. Hierdoor dreigt de markt de noodzakelijke uitstraling te verliezen en dat zou jammer zijn. Nieuwe eigentijdse invullingen zijn naar onze mening noodzakelijk. Wij hebben begrepen dat er in februari 2011 een herindeling komt van de kramen.

Volgens onze informatie geldt voor de buitenste ring een zogenaamd uitstervingsbeleid. Wanneer er een ondernemer definitief weggaat, wordt er geen nieuwe vergunning voor die plek meer afgegeven. Op deze buitenste ring staan ook terrassen van diverse horecaondernemers. Zij moeten iedere week hun terras weer afbreken en opbouwen. Mogelijk kan de grootte van de markt worden verkleind als blijkt dat er minder animo is bij markt ondernemers. 

Voordeel  kan enerzijds zijn, dat de horeca ondernemers hun terrassen niet wekelijks hoeven af te breken/op te bouwen en anderzijds kan de warenmarkt hierdoor weer een aantrekkelijke uitstraling krijgen. Hierbij zou een nog betere onderlinge verstandhouding tussen de gemeente,  horeca- en marktondernemers  al  winst opleveren. Vooral  voor de bezoekers van de warenmarkt.

De afgelopen maanden hebben wij geconstateerd dat niet alle kramen waren bezet. De afgelopen week waren
32 kramen leeg op de markt. Het is voor de markt geen reclame als kramen niet bezet zijn. Wij hebben de volgende vragen.

1. Wat is de visie van het college over de toekomst van de wekelijkse warenmarkt?
2. Is er zicht op dat alle beschikbare kramen in de toekomst wekelijks worden benut door de markt ondernemers?
3. Kunnen  markt ondernemers worden verplicht om wekelijks op de markt hun kraam te bezetten?
4. Welke maatregelen kan Delft nemen als een ondernemer niet wekelijks verschijnt op de markt?
5. Als blijkt dat de beschikbare kramen in de toekomst niet wekelijks worden bezet, is het college dan bereid om bij de herindeling in februari 2011 de buitenste ring naar binnen te verplaatsten? Zo nee, waarom niet?

Wij zien uw beantwoording met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groeten,
namens de fractie Stadsbelangen Delft
Bram Stoop

One comment

  1. marcel schreef:

    Beste betrokkenen bij de markt van Delft. Mooi dat er stappen genomen worden om de markt te vernieuwen. Juist in een stad als Delft kan de markt een belangrijke rol vervullen. op http://www.demarktvanmorgen.nl treft u een werkboek waarmee u zowel de juridische structuur van de markt als ook de marketing van de markt kunt aanpakken. natuurlijk kunnen we u daar ook altijd in ondersteunen! 06-41694165

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.