Flodders 4 van Tante Hof

hofTante Hof publiceert elke twee weken haar flodders voor Stadsbelangen Delft in haar column. Hierin blikt zij op haar ‘eigen wijze’ terug op diverse gebeurtenissen van de afgelopen weken.

Reces(sie)

Ik heb gelezen dat de het college en de gemeenteraad zes weken zomerreces hebben. En dat allemaal naast het najaar-, Kerst-, voorjaar- en meireces. Het lijkt wel of bij het besturen van onze stad ook een soort vakantierecessie plaatsvindt. Dat kan toch nooit goed zijn?
IJdel?
Afgelopen week heb ik weer naar de webcast van de gemeenteraad gekeken. Wel grappig als je al die beelden ziet. Raadsleden die vooral op de microfoon knopjes drukken om toch maar in beeld te kunnen komen. In mijn ‘goeie oude tijd’ hadden we geen camerabeelden en ging het tenminste nog om de inhoud.
Duale baksteen
Je zal toch wethouder en lijsttrekker zijn en tot de conclusie komen dat jouw eigen CDA fractie jou in de raadsvergadering laat vallen als een duale baksteen. Ik had wel te doen met Milène hoor, maar ja als jouw partij nog steeds slecht staat in de peilingen, dan moet je wat.
Ziek
Er rukt een mazelenepidemie op, rodehond is uitgebroken en voor een uitbraak van polio wordt gevreesd. Dit alles wordt veroorzaakt door mensen, die vinden dat zij zich later wel zullen verantwoorden. Dat hoorde ik één van de ouders zeggen op TV. Verplichte vaccinatie is volgens mij de oplossing!
Wolf
De wolf is al jaren terug. Eerst was hij te bewonderen in en rondom de Kuip, maar nu vooral in reclame filmpjes en het schnabbel-circuit.
Beter voor Delft
Wethouder de Prez roemt oud-wethouder Torenstra. Hij had zijn hele leven kunnen doorbrengen in de luwte volgens Raimond. Had ie dat maar gedaan. Dan had Raimond geen buurthuizen, die Torenstra met veel geld heeft gerealiseerd (lees geld verspild), hoeven te sluiten. Delft had er waarschijnlijk een stuk beter voor gestaan.
Fauna
Naar verwachting komen er in onze provincie binnen 10 jaar nog nauwelijks weidevogels voor. En dan worden in Delft ook nog alle blootlopers de Delftse Hout uitgejaagd. Wat een verschraling van de natuur.
Klopt?
Ik had het zo te doen met mijnheer Martin. Dat akkefietje met die boten of ging het nou over een wethouder of over de burgemeester? Enfin, volgens mij ging ie zelf ook niet geheel vrijuit, maar een hartaanval gun je echt niemand. En toen begonnen in Delft ineens ook nog mensen te roepen dat ie  maar beter uit de politiek kan stappen. Niet vanwege zijn gezondheid, maar omdat ie in 10 jaar helemaal niets bereikt zou hebben. Vreemd. Dat ben ik toch maar even nagegaan (handig dat visuele gemeentearchief). Kan niet missen.
Portret
Het Delft college wil een portret van onze nieuwe koning aankopen. Gewoon even wachten op de rommelmarkt tijdens de eerste Koningsdag. Scheelt een hoop centen.
Sportief
De agenten die op snelheid controleren op de A13 creëerden steevast een file van enkele kilometers. Sportief hoor van die mensen. Er kon op die manier niemand harder rijden dan toegestaan, dus volgde geen enkele bekeuring. Heel wat anders dan de Delfts parkeercontroleurs. Die moeten een vooraf vastgesteld aantal bonnetjes schrijven. Gelukkig is er nu een zinnetje geschrapt. Dat gaat vast helpen.
Rode loper?
Dat fracties toch blij kunnen zijn met helemaal niets, vind ik mooi om te zien. De Nieuwe Langendijk gaat nu een ‘rode loper’ worden. De auto’s gaan van de middenberm af en daarvoor komen in de plaats fietsnietjes met tientallen fietsen te staan en misschien wel terrassen. Eén ding verandert niet, namelijk de stinkende, ronkende, filevormende touringcars tijdens het toeristenseizoen. Die blijven er gewoon rijden. Heerlijk als je ‘gezellig’ wat zit te drinken en te eten in de uitlaatgassen van de touringcars. En dat noemen ze een ‘rode loper?’ Ik begrijp er helemaal niets meer van.
Reces
Nu iedereen maar met reces gaat, doe ik dat ook maar. Ik kreeg van m’n nichtje een tentje cadeau. Tante Hof gaat lekker kamperen. Ik heb een mooi plekje gevonden bij het voormalig naaktstrandje in de Delftse Hout. Niemand te zien en…..misschien ontmoet ik nog wel een leuke heer. Je weet maar nooit.
 

Ik wens iedereen een fijne vakantie.
Tot de volgende keer en lieve groetjes van Tante Hof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.