Schriftelijke vragen handhaven wildplakken

Op 10 maart jongstleden heeft een team van vrijwilligers in de Wippolder het gebiedje rond de vuilcontainers en gezondheidscentrum aan de Nassaulaan opgepimpt. Zelfs wethouder de Prez heeft een helpende hand geboden bij deze werkzaamheden. Wij besteedden hier al eerder aandacht aan op onze website. Zie onderstaande links:
https://www.stadsbelangendelft.nl/?p=8193
https://www.stadsbelangendelft.nl/?p=8204#more-8204

Aan  het college van Burgemeester en Wethouders

Betreft : handhaving wildplakkers

Geacht college,

Op 10 maart jongstleden heeft een team van vrijwilligers in de Wippolder het gebiedje rond de vuilcontainers en gezondheidscentrum aan de Nassaulaan opgepimpt. Zelfs wethouder de Prez heeft een helpende hand geboden bij deze werkzaamheden. Wij besteedden hier al eerder aandacht aan op onze website. Zie onderstaande links.

https://www.stadsbelangendelft.nl/?p=8193
https://www.stadsbelangendelft.nl/?p=8204#more-8204

De elektriciteit kasten werden schoongemaakt. Het gedeelte werd opgeknapt om het wildplakken tegen te gaan. Tot onze ergernis constateren wij, na signalen vanuit opnieuw de wijk, dat men gewoon door gaat met plakken op de elektriciteit kasten. We krijgen ook signalen uit andere delen van onze stad dat het daar ook gebeurt. Het is niet moeilijk te achterhalen van welk bedrijf deze posters afkomstig zijn. Volgens de wijkagent worden er forse boetes uitgedeeld mits men op heterdaad betrapt wordt. Wij hebben dan ook de volgende vragen.

 1. Stadsbelangen Delft vindt dat ieder bedrijf verantwoordelijk voor het aanbrengen van reclame-uitingen en de ‘plakkers’ hierover moet infomeren. Is het college het hiermee eens?
 2. Nu is het zo dat als men op heterdaad wordt betrapt, dit leidt tot een boete leidt van € 160,00 euro exclusief 9 euro administratiekosten. Als je niet op heterdaad betrapt wordt, wordt er dan contact opgenomen met het bedrijf/organisatie waarvoor reclame wordt gemaakt? Zo nee, waarom niet?
 3. Als Delftenaren hun vuilniszak te vroeg buiten zetten dan mag de BOA van de gemeente Delft in de vuilniszak kijken om te zien van wie deze afkomstig is. De bewoner krijgt dan alsnog een forse boete. Kan het college de bedrijven waarvoor deze reclame-uitingen zijn aanschrijven en alsnog een boete opleggen of tenminste de rekening sturen voor het schoonmaken van de openbare ruimte? Zo nee waarom niet? Zo ja hoe vaak is dit al gebeurd en hoe hoog zijn de boetes die opgelegd zijn?

Wij zien uw beantwoording met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groeten,
Fractie Stadsbelangen Delft
Bram Stoop

2 comments

 1. Diane van Elten schreef:

  Goedemorgen,

  Mooie actie hoor maar als we het nu over de openbare ruimte hebben zou het ook mooi zijn als Stadsbelangen aandacht kan geven aan het verschrikkelijke maaibeleid van de gemeente. Ik woon zelf in Tanthof. De openbare ruimte is op veel plekken niet om aan te zien. In het Abwoudsepark zijn de waterpartijen niet meer te zien etc, etc. Kortom verloedering door de hele wijk heen. Ik denk dat er meer wijken zijn in Delft waaraan zo weinig aan onderhoud van de openbare ruimte en het groen wordt gedaan.
  Met vr. groet

 2. Aad Meuleman schreef:

  Beste mevrouw van Elten,
  Dank voor uw reactie. Onze fractie is het eens met uw reactie. Als u de inbreng in de afgelopen jaren van onze fractie in de raad gevolgd heeft, dan moet u opgemerkt hebben, dat onze fractie regelmatig heeft gepleit voor extra onderhoud van de openbare ruimte in onze stad. Vorig jaar nog hebben wij bij de begrotingsbehandeling hiervoor extra budget gevraagd. Dat werd toen door de meerderheid van de raad afgewezen, maar het ziet er naar uit dat in ieder geval vanaf 2018 weer meer budget beschikbaar wordt gesteld voor onderhoud in onze stad. Bij de begrotingsbehandeling zal onze fractie beoordelen of wij dat voldoende vinden. Met u vinden wij onderhoud van en in onze stad een belangrijk aandachtspunt. Nogmaals dank voor uw reactie.
  Met vriendelijke groeten,
  fractie Stadsbelangen delft
  Aad Meuleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.