Voorlopig uitstel sluiting de Schatkaart

Soms helpt druk uitoefenen. Zelfs als oppositie partij. Al vanaf oktober 2017 hebben wij continu het college geattendeerd op de mogelijke sluiting van de openbare basisschool de Schatkaart. Overigens sloot ook de PvdA-fractie zich direct aan bij onze actie. Bedenkelijk was ook de handelswijze van de Raad van Toezicht van Librijn. Zie onderstaande link. https://www.stadsbelangendelft.nl/?p=8817#more-8817

Vanmiddag ontving de raad een brief van het college, waarin het college aangeeft een voorstel richting Librijn te hebben gedaan, waardoor de openbare basisschool de Schatkaart ook het schooljaar 2018-2019 open kan blijven. Librijn is hiermee akkoord gegaan. Daardoor wordt ruimte gemaakt voor een onderzoek door een extern onafhankelijke partij naar de toekomstkansen van de school. Daar hangt wel een prijskaartje aan van € 100.000,–, maar dat vindt Stadsbelangen Delft beter besteed geld, dan onzinnig € 200.000,– uitgeven voor een naamswijziging van Station Delft Zuid in Station Delft Campus.

Zie brief college via onderstaande link. https://ris.delft.nl/document.php?m=1&fileid=587455&f=bc830e2e27a69430a80425be8661ba94&attachment=0&c=71680

Het spreekt voor zich dat Stadsbelangen Delft helemaal niet tevreden is met deze tijdelijke oplossing. De onrust blijft nu dus nog een jaar langer voor de ouders en kinderen. Wij zijn ook ontevreden over de bedenkelijke handelswijze van de Raad van Toezicht van Librijn.

Of de komende gemeenteraadsverkiezingen meegewerkt hebben aan deze tijdelijke oplossing, zal nooit helemaal duidelijk worden. D66 bestuurders slaagden er maar niet in eerder tot een oplossing te komen en onrust te herstellen en ja, dat gaat dan stemmen kosten. Je zag direct vol trots een tweet van D66 langskomen, dat D66 wethouder Hekker de Schatkaart heeft gered. Hoe doorzichtig is dat en van redding is al helemaal geen sprake. Eerder uitstel van executie, zo lijkt het.

Stadsbelangen Delft zal ook dit jaar de gang van zaken bij dit onderwerp blijven volgen. In Elke Delftse wijk en ook in de Harnaschpolder hoort goed openbaar basisonderwijs mogelijk te zijn. De Schatkaart moet zo wie zo open blijven! Hoe je het ook wendt of keert: op 21 maart 2018 is een stem op Stadsbelangen Delft Het beste voor Delft!

Fractie Stadsbelangen Delft
Bram Stoop

One comment

  1. T laros schreef:

    Uitstel van executie het pluseloert weer om dd hoek dan krijg je dit soort dingen nog veel vaker om je oren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.