Dubbele D66 pet?

Stadsbelangen Delft maakt zich al langere tijd zorgen over de mogelijke sluiting van de school voor openbaar onderwijs in de Harnasch polder de Schatkaart. Stadsbelangen Delft diende samen de PvdA Delft, Fractie van koppen en D66 Delft in december 2017 hierover een motie in. In de motie werd het college van B&W opgedragen zich tot het uiterste in te spannen om deze school te behouden. De motie werd unaniem aangenomen.  Wij schreven hierover al eerder op onze website. Zie onderstaande link. https://www.stadsbelangendelft.nl/?p=8736

Wethouder Hekker van D66 zou toen aan de slag gaan en wij wachten op nadere informatie over haar resultaten. De afgelopen week hoorden via andere kanalen hoe het bestuur met het advies van de medezeggenschapsraad is omgegaan.

Het bestuur van Librijn zal binnen twee weken een schriftelijke reactie geven op het negatieve advies dat de medezeggenschapsraad heeft gegeven. Het bestuur heeft gezegd dat zij het traject voortzetten ondanks dat zij op de hoogte zijn van de unaniem aangenomen motie van de Delftse gemeenteraad en dat wethouder Hekker (D66) ook op de hoogte is van hun besluit. De gemeenteraad weet echter nog van niets.

Het bestuur blijkt namelijk van mening te zijn dat de gesprekken met de wethouder van Delft tot nu toe niet hebben geleid tot andere (nieuwe) inzichten. Wat Stadsbelangen Delft betreft is het overduidelijk dat het bestuur niet zal afwijken van hun plan om de Schatkaart per 1 augustus 2018 te sluiten. Toch gaat Stadsbelangen Delft er nog steeds vanuit dat de wethouder alles op alles zet om dit te voorkomen. Zoals het er nu uitziet hebben we met Librijn bestuurders te maken die van geen wijken weten.

Het meest verrassende in deze zaak is toch wel dat de voorzitter van de Raad van Toezicht van Librijn nota bene een D66 wethouder is, namelijk de heer Arno van Kempen uit Teylingen. Librijn behartigt belangen van zowel Rijswijk als Delft. Naast wethouder in Teijlingen is de heer van Kampen daar ook de 3e locoburgemeester. Dus als bestuursvoorzitter een nevenfunctie als voorzitter van de Raad van Toezicht, wat hij er even bij doet. Dus ook bij D66 houden ze elkaar lekker bezig, blijkt maar weer.

Stadsbelangen Delft krijgt hier een heel naar gevoel bij. Het lijkt een vervelend spel te worden tussen D66 bestuurders waarvan de Schatkaart en de kinderen de dupe dreigen te worden. D66 was toch de partij die het onderwijs hoog in het vaandel had staan? Zouden er dan toch afspraken met gemeente Rijswijk zijn gemaakt om daar een nieuwe school te bouwen en de Schatkaart in Delft hiervoor op te offeren? Lijkt op een inkoppertje van een voorzitter van de Raad van Toezicht, die zowel over Rijswijk als Delft gaat.

Wij zijn dan ook zeer benieuwd hoe de gemeenteraad in Delft geïnformeerd gaat worden. Inmiddels zijn we op de hoogte van het feit dat vier ouders, die hun kind op de Schatkaart wilde plaatsen, er van afgaan gezien de onzekere periode van deze prachtige school. Wij zijn benieuwd wanneer wij door wethouder Hekker (D66) worden geïnformeerd. Wordt zeker vervolgd.

Fractie Stadsbelangen Delft
Bram Stoop

One comment

  1. Jaap salome schreef:

    Over integer handelen gesproken!
    Zou mij niets verbazen van een partij, die een leider hebben zoals Pechtholt, ook op lokaalniveau integriteit niet hoog hebben zitten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.