Speerpunten Het beste voor Delft!, lijst 9

 1. Lastenverlaging voor onze inwoners Delft is nog steeds de duurste stad van Nederland. Om van deze kwalificatie af te komen, wil Stadsbelangen Delft in de periode 2018-2022 geen verhoging afvalstoffenheffing en OZB, om zodoende tenminste landelijk gemiddelde te bereiken. En bij voorkeur onder het landelijke gemiddelde uitkomen. Dus lagere lokale heffingen/belastingen.
 2. Ouderenbeleid Stadsbelangen Delft wil dat in het nieuwe college het ouderenbeleid een exclusief onderdeel wordt van een wethouders portefeuille. Realisatie 55+centrum en zorgen voor doorstroming van ouderen.
 3. Inspraak inwoners en ondernemers Inwoners en ondernemers maximaal betrekken aan het begin van planvorming en tijdens uitvoering van plannen. Tijdige en begrijpelijke communicatie bij veranderingen en werkzaamheden.
 4. Leefbare- en Veilige stad Snelle verwijdering van rommel, openbare toiletten in de binnenstad, voldoende fietsvoorzieningen in de binnenstad, rechtvaardige handhaving (Delft gastvrij), buurtpreventie en wijkagent zichtbaar op straat.
 5. Aanpakken armoede versus economie De beste manier om dat te doen is om mensen niet gevangen te houden in een uitkering. Iedereen doet mee aan de Delftse samenleving ongeacht herkomst. Delft moet fors inzetten op het scheppen van werkgelegenheid en dus het versterken van onze economie. Niet alleen de kenniseconomie, maar ook in het Midden en Kleinbedrijf (o.a. de maakindustrie bevorderen). Dat zorgt voor banen en dat is pas echt de armoede aanpakken. Daarnaast administratieve lastenvermindering bedrijfsleven, o.a. leges, (omgevings-) vergunningen en horecavergunningen.
 6. Afvalbeleid Het afvalbeleid (gescheiden inzamelen) is en wordt geen succes. Leidt bovendien tot minder service en is duurder voor inwoners en ondernemers. Alles in één bak, want nascheiding is goedkoper, beter voor het milieu en leidt tot lagere lasten.
 7. Tegen gaan verkamering Studenten voornamelijk huisvesten op de campus en duidelijk maken dat Delft niet meer woonruimte aan studenten kan bieden met zicht op de campus. Inzetten op woonruimte voor studenten op campus en omliggende steden.
 8. Financieel gezond beleid Verantwoord investeren en geen geld uitgeven dat Delft niet heeft. 

Zie ook het verkiezingsprogramma via onderstaande link. https://www.stadsbelangendelft.nl/?p=8782#more-8782
Stadsbelangen Delft
Bram Stoop

 

2 comments

 1. C. Arkesteijn schreef:

  Het is leuk om al die’speerpunten’ te formuleren in verkiezingstijd
  alleen moeten jullie je afvragen wat er van terecht komt in de on-
  derhandelingen voor een eventuele Gemeente-coalitie en in
  verkiezingstijd hebben jullie de burgers van de stad nodig voor de
  broodnodige stemmen en de komende 4 jaar horen we niets meer!
  Dus besef dat goed!!

 2. Aad Meuleman schreef:

  Geachte heer, mevrouw Arkesteijn,
  Dank voor uw reactie. Met alle respect daarvoor, is uw reactie wel wat kort door de bocht. Wat er van speerpunten terecht komt na de verkiezingen, is natuurlijk altijd afhankelijk hoe een nieuwe coalitie eruit komt te zien. Er is geen partij die de absolute meerderheid kan halen. Dus moet je nu eenmaal over speerpunten onderhandelen. Het lijkt mij dat u dat als geen ander weet. Dat u na verkiezingen niets meer hoort, is natuurlijk niet waar. Ik verwijs u naar onze site, persberichten en inbreng en raad in de afgelopen vier jaar of volgt u de lokale politiek niet meer na de verkiezingen?
  Met vriendelijke groeten,
  Stadsbelangen Delft
  Aad Meuleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.