Sport belangrijk en gezond!

Op maandag 5 maart was het ‘sportpolitiek forum’, georganiseerd door de Sportraad van Delft. Een thema bijeenkomst met alle Delftse politieke partijen bij DSV Full Speed in Kerkpolder. Onze lijsttrekker Bram Stoop nam deel aan het debat.

Hierin werden de volgende stellingen werden besproken:

– Sport is dé ontmoetingsplek in de stad, want sport verbroedert en verbindt verschillende groepen mensen.

– De kwaliteit en kwantiteit van de sportaccomodaties is toekomstbestendig.

– Een open club in de stad en in de wijken zorgt voor de versterking van de maatschappelijke impact van sport(clubs).

Uiteraard heeft ook Stadsbelangen Delft een warm hart voor alle sporten in Delft. Sport en bewegen is belangrijk voor zowel jong als oud. In ons verkiezingsprogramma besteden we daar ook aandacht aan. Stadsbelangen Delft vindt het belangrijk dat de Sportraad van Delft, als belangenbehartiger van de Delftse sportverenigingen, nog meer betrokken wordt om hieraan een bijdrage te leveren.

Door samen te werken met andere organisaties, vrijwillige inzet – accommodaties – activiteiten –fianciën te bundelen tot één gezamenlijke kracht. Het is belangrijk dat organisaties hun accommodatie, activiteiten, vrijwilligers, creativiteit inzetten op een veel breder vlak.

Stadsbelangen Delft vindt het belangrijk dat sport en bewegen, naast op buurtniveau, zoveel mogelijk in verenigingsverband vorm wordt gegeven. Hierdoor leert men ook met elkaar sporten en bewegen onder begeleiding van gecertifieerde mensen en kunnen gelden effectiever worden ingezet. De samenwerking met sportscholen kan hierbij ook een belangrijke bijdrage leveren.

Kijk voor het volledige verkiezingsprogramma op:

https://www.stadsbelangendelft.nl/wp-content/uploads/2018/01/verkiezingsprogamma-totaal-2018-2022.pdf

Stadsbelangen Delft
Marcel Koelewijn

One comment

  1. T laros schreef:

    Zeer belangrijke goede zaak in delft .
    Er is al te veel weg bezuinigt.
    Er is schreeuwend te kort aan ruimtes kijk naar de groeiendf sporten .
    Rugby en meerdere sporten kampen met te kort aan ruimten in delft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.