Schriftelijke vragen inzake opgepakte belastingadviseur Sjoerd S

Afgelopen week werd in de media bekend gemaakt dat belastingadviseur Sjoerd S is aangehouden. Inwoners uit Delft zijn hier mogelijk de dupe van geworden. Fractie Stadsbelangen Delft heeft hier een viertal vragen over gesteld aan het college van B&W.

 

Aan het college van Burgemeester en Wethouders

Betreft: schriftelijke vragen over opgepakte belastingadviseur,

Datum 17-08-2018

Geacht college,

Afgelopen week werd in de media bekend gemaakt dat belastingadviseur Sjoerd S is aangehouden op verdenking van oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen en verduistering. Inwoners uit Delft zijn hier mogelijk de dupe van geworden.

Fractie Stadsbelangen Delft heeft hier een viertal vragen over aan het college van B&W.

1. Klopt het dat dit de opgepakte belastingadviseur betreft die vanwege zijn deskundigheid speciaal door de gemeente Delft ingehuurd was om minima te helpen met hun belastingzaken. We refereren hierbij terug aan de krantenkop uit 2010 waarin oud-wethouder Bolten deze man vol trots presenteerde. ‘Fiscale Robin Hood haalt voor burgers belastinggeld terug’ Met deze kop verscheen toen in 2010 een lovend artikel in het Algemeen Dagblad.

2. Er zijn, zo blijkt nu de afgelopen 2 jaar diverse aangiften gedaan tegen deze specialist. Wat is er voor actie ondernomen vanuit de gemeente toen deze aangiften binnen kwamen? In het programma Opgelicht van 24 april 2018 was trouwens de werkwijze van de adviseur te zien.

3. Waar kunnen mensen die door deze adviseur benadeeld zijn terecht voor hulp?

4. Is de samenwerking inmiddels beëindigd met deze belastingadviseur en krijgt de gemeenteraad nog informatie over hoeveel mensen gedupeerd zijn en hoe hier mee omgegaan wordt?

Wij zien de beantwoording met op onze vragen met belangstelling tegemoet.

Harry van Adrichem
Stadsbelangen Delft

One comment

  1. jose van Schaik schreef:

    Beste mensen,

    Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de reactie van de Gemeente en worden
    de antwoorden ook openbaar gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.