Afschuiven verantwoordelijkheid?

De geplande woontorens bij het Zuideinde langs de Schie heeft tot grote woede geleid bij de inwoners. Vooral de opmerking van wethouder Huijsmans dat de communicatie over dit plan niet een verantwoordelijkheid is van de gemeente, maar van de ontwikkelaar, zet kwaad bloed bij de bewoners.

Een beetje merkwaardig afschuifsysteem van deze wethouder. Volgens haar wordt dit plan gerealiseerd voor eigen rekening en risico van de ontwikkelaar. Dat wil volgens onze fractie niet zeggen dat de gemeente helemaal geen bemoeienis heeft met dit plan. Niemand maakt onze fractie wijs, dat de ontwikkelaar geen contacten heeft met de gemeente over zijn plan. De ontwikkelaar zal zeker geen plan ontwikkelen voor eigen rekening en risico als hij geen positief advies van de gemeente kan verwachten.

De bewoners vinden dat zij tijdens de door de ontwikkelaar georganiseerde bijeenkomsten onvoldoende zijn geïnformeerd over zijn plannen. Documentatie zou onvolledig zijn geweest en tekeningen van het plan zouden elkaar tegenspreken. Of dat zo is, kan onze fractie nu nog niet beoordelen. Het gemakkelijk afschuiven door wethouder Huijsmans van de verantwoordelijk over de communicatie van dit plan naar de ontwikkelaar is wel heel erg kort door de bocht.

Krijgt de gemeenteraad straks een plan voorgelegd waartegen alleen ja of ja gezegd kan worden? Kijkt de wethouder straks wel inhoudelijk naar de wijze waarop de communicatie tussen de ontwikkelaar en de bewoners heeft plaatsgevonden of is het alleen een kwestie van afvinken? De ontwikkelaar heeft informatieavonden georganiseerd, dus akkoord? Als dat zo is, dan is de nieuwe omgevingswet zeker geen verbetering.

In ieder geval vindt onze fractie dat het wethouder Huijsmans zou sieren om met de bewoners nu in gesprek te gaan en vooral te luisteren naar hun ongenoegen in plaats van deze bewoners af te serveren. Tot nu toe een slechte beurt van deze D66 wethouder. D66 staat toch voor participatie?

Het plan is nog niet voor besluitvorming bij de gemeenteraad voorgelegd, maar onze fractie zal dit plan kritisch beoordelen en vooral kijken op welke wijze wel of geen invulling is gegeven aan de bezwaren en oplossingen die de bewoners hebben aangedragen. Wordt vervolgd.

Fractie Stadsbelangen Delft
Bram Stoop/Coby de Koning

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.