Falende communicatie betaald parkeren Wippolder

Wat het college van B&W verstaat onder ‘vroegtijdige en grootschalige communicatie’ over het ingevoerde betaald parkeren in de Wippolder is de vraag. Want als dat inderdaad het geval is geweest, waarom is er dan in de Wippolder zoveel ophef over het doorgedrukte invoeren betaald parkeren ontstaan? Het college erkent weliswaar dat de boodschap aan veel bewoners voorbij kan zijn gegaan en belooft het voortaan beter te doen.

Inmiddels het kenmerk van dit college. Zij willen het liefste bewoners helemaal niet of onvoldoende bij plannen betrekken. Achteraf roepen dat men het beter gaat doen, is de bekende politieke truc. Voortaan gaat men bewoners eerder en in een gerichter stadium op de hoogte stellen. Hieruit blijkt wel dat het college erkent, dat dit in deze situatie niet heeft plaatsgevonden.

In de wijkkrant Wippolder lezen wij dat de enige communicatie vanuit de gemeente plaatsvond door middel van een brief van 18 december 2020, waarin stond dat het betaald parkeren in de wijk Wippolder per 1 februari 2021 wordt ingevoerd. Gewoon een mededeling van: ‘misschien vindt u het geen goed plan, maar we gaan het gewoon doen.’ De auto hatende collegepartijen in de gemeenteraad D66 en Groen Links hebben maling aan wat onze inwoners vinden. En D66 in de landelijke verkiezingscampagne maar roepen dat iedereen vrij moet zijn. Men vergeet daarbij te vermelden: ‘maar wel doen wat D66 wil’.

Veel bewoners in de Wippolder hebben helemaal geen parkeerdruk ervaren en willen dat het college nu echt met de bewoners in overleg gaan. Dat zal wel niet gebeuren. Het wordt echt tijd voor verandering in een volgend college met daarin een grote lokale stadspartij. Een partij die er wel is voor onze inwoners, naar hen luistert en belangrijk daarnaar handelt. Dat herstelt het vertrouwen van onze inwoners in de lokale politiek.

Gelukkig gaat de tijd snel en is het voor je weet maart 2022!

Fractie Stadsbelangen Delft/Groep Stoelinga
Bram Stoop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.