Welzorg in Delft

Foto1005Stadsbelangen ontving recentelijk een verzoek om de nieuwe locatie van Welzorg aan de Papsouwselaan op 8 juli 2011 officieel te openen. Omdat het hier gaat om een belangrijke voorziening voor mensen met een beperking is Stadsbelangen ingegaan op deze uitnodiging.

Zoals iedereen weet, neemt de vergrijzing in onze maatschappij toe. Ouderen in onze samenleving stellen terecht meer eisen dan vroeger het geval was of misschien ook wel mogelijk was. Zij hebben een nadrukkelijke wens om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen en het liefst in hun eigen leef- en woonomgeving. En belangrijk ook zo lang mogelijk onafhankelijk te blijven. 

En juist deze twee elementen van zelfstandigheid en onafhankelijk blijven, maken een locatie als deze nodig en zeker in onze stad, want ook in Delft wonen veel ouderen. 

Ouder worden, betekent vaak ook dat er soms middelen nodig zijn om aan de wensen van zelfstandigheid en onafhankelijkheid te kunnen voldoen. En Welzorg kan er voor zorgen dat aan deze noodzakelijke middelen, en dat ook nog eens naar eigen wensen van klanten, wordt voldaan. Overigens zijn er helaas ook steeds meer jongeren die middelen nodig hebben om zelfstandig en onafhankelijk te kunnen leven. Ook dat is mogelijk.    

In een tijd, waarin fors bezuinigd zal gaan worden in de zorg, is het mooi dat er gelegenheid wordt geboden om onafhankelijk eigen keuzes te maken bij de middelen die je denkt nodig te hebben om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen leven.

Het was voor Stadsbelangen dan ook een bijzondere eer om samen met de directeur van Welzorg, de heer Jelle Hassefras, de openingshandeling te mogen verrichten op deze mooie locatie. 

Aad Meuleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.