Wederom blauwalg in Delftse Hout

Het is weer zo ver met de blauwalg. Stadsbelangen Delft maakt zich al enkele jaren druk om het feit dat het bij elke zomer standaard is, dat het ongezond is om te zwemmen in ons prachtige recreatie gebied de Delftse Hout.

 

Als Delft Kennisstad krijgt men het schijnbaar maar niet voor elkaar om dit probleem op te lossen en dat geeft ons toch te denken. In 2013 stelde onze toenmalig fractievoorzitter er al vragen over en nu 5 jaar later is er niets veranderd. https://www.stadsbelangendelft.nl/?p=5124

Veel onderzoek is er al naar gedaan en een aantal zaken is al geprobeerd maar zonder het gewenste resultaat. Stadsbelangen Delft is benieuwd of dit probleem eindelijk eens op een adequate manier opgelost gaat worden. In de vorige college periode hebben wij al aangegeven dat het mooi zou zijn als er glijbanen en fonteinen in de Delftse Hout zouden komen zodat het water in beweging blijft. Dat zal de kans op blauwalg verminderen.

Wij zeggen niet dat je het probleem hier mee oplost, maar alles wat maar een beetje helpt is voor ons prima. Al doe je het maar voor iedereen die gebruik maakt van de Delftse Hout. In ieder geval is het op dit moment wederom slecht voor je gezondheid om in de Delftse Hout te gaan zwemmen zo wordt gewaarschuwd. Dus voor de kids en hun ouders die van plan waren er heen te gaan, is het in ieder geval een domper tijdens de komende vakantie en ook de vooruitzichten van het schitterend weer.

Kortom we zijn benieuwd wat dit nieuwe college, die hun mond vol heeft over Delft kennisstad, er aan gaat doen. Een feit is in ieder geval dat dit zeker geen reclame is voor een stad als Delft. We ergeren er ons groen en geel aan en lopen zelf onderhand blauw aan.

Stadsbelangen Delft
Bram Stoop

 

 

 

One comment

  1. Michel schreef:

    Ieder jaar hetzelfde liedje met blauwalg. Wij missen een openluchtbad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.