Overlast door shishalounge Paris

In de Wippolder hebben omwonenden al meer dan een jaar ernstige geluidsoverlast van shishalounge café Paris aan de Kloosterkade. Shishabar Paris heeft ook een ingang om de hoek aan de Professor Krausstraat. Stadsbelangen heeft hier afgelopen weken meerdere klachten over ontvangen.

Afgelopen maandag waren fractievoorzitter Bram Stoop en commissielid Marcel Koelewijn dan ook op uitnodiging aanwezig op een bijeenkomst georganiseerd door een bewonerscomité van direct omwonenden. Een aantal bewoners zijn ten einde raad.

Naast de overlast in shishabar Paris is het met name de gerelateerde overlast op straat, de bewoners noemden o.a.:

* Geluidsoverlast in de directe omgeving buiten ’s avonds laat en ’s nachts tot ver na de verplichte sluitingstijd van 01.00 uur.

* Scheurende auto’s en scooters in de woonwijk.

* Postende auto’s die met draaiende motor zich ’s avonds laat en ’s nachts ophouden in de omgeving van de shishabar.

* Rommel die door de bezoekers buiten op straat wordt gegooid.

* Drugsdeals die in de nabije omgeving van de shishabar plaatsvinden.

* Groepsvorming van jonge mannen tot wel 26 jaar oud die zich ophouden in de nabije omgeving van de shishabar en op het speelterrein om de hoek, die voorbijgaande vrouwen van de wijk intimiderend toespreken.

De lijst van klachten is langer dan we hier vermelden. Sommige bewoners zijn zo terneergeslagen door de dagelijkse overlast in de buurt dat ze sterk overwegen om te verhuizen. Eén aanwezige is dan ook al bezig met de verhuizing.

Klachten bij de politie, de veiligheidscoördinator, de Gemeente, de woningcorporatie Vestia hebben tot nu toe niet tot het gewenste resultaat geleid . De bewoners hebben tot nu toe geen terugkoppeling ontvangen dat hun klachten serieus in behandeling zijn genomen.

Stadsbelangen Delft vindt dit onverteerbaar, een bar dat al zolang overlast bezorgd en blijkbaar een aanzuigende werking heeft op drugstraffic in de omgeving kan en mag niet zolang kunnen doorgaan zonder dat hierop gehandhaafd wordt.

De aanwezige partijen; Stadsbelangen Delft, SP, PvdA, Christen Unie en GroenLinks hebben het verhaal van de bewoners aangehoord en gaan hier in de Commissie en de Gemeenteraad zeker mee aan de slag.

Stadsbelangen Delft
Marcel Koelewijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.