Delftse ‘Koningin Jolanda’ weinig wol!

Graag voldoet onze fractie aan het verzoek van Aad Meuleman om door middel van ‘zijn glazen bol’ onderstaande column te plaatsen op onze website.
Fractie Stadsbelangen Delft
Bram Stoop

Delftse ‘Koningin Jolanda’ weinig wol!
Onder de kop ‘Delfts raadslid maakt vuist tegen schimmel’ publiceerde het AD een artikel van de Delftse ‘Koningin Jolanda Gaal.’ Deze roeptoeter raadslid blinkt vooral uit in niet onderbouwde kreten en schijnt er vooral plezier in te hebben om Delft keer op keer alleen maar negatief in het nieuws te brengen. Er is zelfs iemand verhuisd naar Zeeland als gevolg van de schimmel in huizen in Delft, stelt zij. Alsof in Zeeland geen huizen met schimmel te vinden zijn.

En in Pijnacker is iemand aan kanker overleden. Welke relatie dat heeft met schimmelproblematiek in Delft is vaag en ook niet onderbouwd met bewijzen. Het is allemaal zo slecht in Delft volgens haar. Je vraagt je af waarom zij ook niet verhuisd naar Zeeland. Er zouden veel huizen van de woningbouw in Delft te maken hebben met schimmel. Hoe zij aan deze informatie komt, over hoeveel huizen het dan gaat en vooral waarop haar informatie is gebaseerd, blijft volstrekt onduidelijk.

Het loopt in Delft uit de hand, zegt ze. Geen enkele onderbouwing van haar ongenuanceerde kreten. Eigenlijk had de kop in het AD moeten zijn: ‘Delfts raadslid maakt NEP vuist tegen schimmel.’ Haar verhaal slaat werkelijk nergens op, zoals zo vaak bij haar het geval is. Deze ‘Delftse Koningin’ roept van alles, maar komt nooit met oplossingen.

Sterker nog als in de commissie Sociaal Domein, toch haar terrein, de nota WMO wordt besproken, schittert zij door afwezigheid en heeft zij geen enkele inbreng. Dat is toch de plek om dit probleem aan de orde te stellen en vooral ook om met oplossingen te komen. Zelfs haar fractiegenoot Jan Peter de Wit twitterde dat het een afgang was, dat zij niet aanwezig was tijdens de afgelopen commissievergadering Sociaal Domein, waar de nota WMO werd behandeld. Zie onderstaand:

                                                                                      jan peter de wit (@jpdewit)
14-12-18 10:22 Hier staat in feite dat Onafhankelijk Delft totaal afwezig was. Beschamend dat de twee verantwoordelijke Sociaal Domein raadsleden dit niet kunnen verdelen met nog eens twee commissieleden. #raad015 twitter.com/StoopBram/stat…

 

jan peter de wit (@jpdewit)
14-12-18 09:09 Schandalig dit. Grote mond over mensen helpen maar als het over de WMO gaat zitten de twee Sociaal Domein raadsleden en twee commissieleden thuis. Afgang. twitter.com/petertje100/st…

Geen enkele vorm van verificatie van haar beweringen. Klopt het wel wat zij allemaal roept? En zo ja, wat heeft zij daar dan in de gemeenteraad aan gedaan en waarom komt zij dan niet met voorstellen om problemen op te lossen? Dat mag je toch van raadsleden verwachten? Roepen dat je contact opneemt met het CDA en de SP is echt geen oplossing. Kun je dan zelf geen oplossing verzinnen? Bovendien heb je dan nog maar 11 zetels van de 39 zetels als het CDA en de SP mee zouden gaan in dit niet onderbouwde geschreeuw van onze ‘Delftse Koningin Jolanda.’

Kritisch zijn op zaken die niet goed gaan in Delft, is prima, maar als je van alles roept vooral buiten de raadszaal zonder enige vorm van onderbouwing, nooit met voorstellen komt om problemen op te lossen en geen politieke instrumenten inzet, doe je feitelijk niets voor onze inwoners in onze stad dan alleen maar ongenuanceerde beelden oproepen. Natuurlijk verhuist Jolanda niet naar Zeeland.

Deze Jolanda, best een aardige dame hoor, lijkt maar één belang te hebben, namelijk haar eigen belang en haar maandelijkse raadsvergoeding. Verder is zij alleen maar bezig om Delft en daarmee ook onze inwoners negatief in het nieuws te brengen. Dat geeft te denken.
Aad Meuleman

One comment

  1. peter van baarle schreef:

    Leuk stukkie Aad had ik kunnen schrijven staat alleen een foutje in ‘ dat ze aardig is’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.